Sommer i by 2019Der var mødt mange op til årets Sommer i By, der altid afholdes søndagen efter Pinse, i år den 16. juni.Som altid er ryttere og heste smukt udsmykket.Faunen skal bæres eller, som i de senere år, køres gennem byen for at sikre, at årets høst ikke går galt.Årets tema er Udvandringen til Amerika. I slutningen af det 18. århundrede og begyndelsen af det 19. udvandrede mange danskere, også en del samsinge, til Amerika for at prøve lykken der.
Farvel til Danmark...... og goddag til Amerika.Det går hu-hej over prærien......hvor man ikke kan undgå at møde indianere......og naturligvis Trump.Landbetjenten hilser selvfølgelig også på Amerikas præsident.Og så skal der ryddes pænt op efter det fornemme besøg.Sommer i by 2018Fanen indleder altid processionen.Beredskabsforbundets Musikkorps står for musikken.Faunen, der tidligere blev båret af to ryttere, køres nu i hestevogn.De altid smukt pyntede ryttere og heste.Herefter kommer det festlige optog. I år var temaet "Årets gamle traditioner".

Gæt selv hvilke traditioner, der er tale om.
tekstSå er der kun oprydning tilbage...


Sommer i by 2017Årets program.Traditionen tro går Benny i spidsen med fanen sammen med Anita, formanden for Nordby Ungdoms- og Idrætsforening.Beredskabs Forbundets Musikkorps fra Horsens går i spidsen for ryttere og optog.Som altid er ryttere og heste smukt udsmykket med blomster og grønt.Årets tema er Landbrug gennem tiderne. 1800-tallet er illustreret med bl.a. malkepiger.Mejerister og mælkejunger hører med til landbrugets historie.Så kommer traktorerne. Den lille grå Ferguson overtog markarbejdet i 1950'erne og et årti frem.Masey-Ferguson var den lille grå's storebror.Den ene mere farverige end den anden kører frem.Bent gør Nordbys gader usikre med en Holder med vendeplov.En blå og rød traktor kan næsten kun være en Fordson Dexta.I år blev faunen ikke båret af ryttere men blev kørt på hestevogn. Den er tung og kan være anstrengende at ride med i længere tid.Festen er slut - nu mangler vi kun at få fjernet hestepærerne.


Sommer i by 2016


Beredskabsorkestret Horsens går i spidsen for årets Sommer i By.

Årets tema er den populære TV2-serie "Badehotellet".Selveste Th. Stauning var mødt op. Her poserer han for fotograferne.


Sommer i by 2015Fanebæreren baner traditionen tro vejen for ryttere og optog.Tonerne lyder fra den festlige pyntede musikvogn.Faunen med tørklæderne og spejl er en gammel tradition i Sommer i By.Smukke ryttere på smukke heste.Hestene er smykket med årstidens bladgrønt og blomster, bl.a. syrener.Efter rytterne er der dømt kongeligt besøg til den helt store guldmedalje.
Hofmarshal Lanther går naturligvis forrest i processionen.Kronebil 1 med med selveste regentparret følger trop.Efterfulgt af glade hofdamer.Krone 2 med......kronprinseparret.Der hilses på befolkningen.Ialt 20 hofdamer ledsager de kongelige.Prins Joachim har naturligvis selv medbragt en af sine hurtigkørende øko-biler.Flere fornemme med sildesalat.Optoget slutter med et brag af konger, prinser og prinsesser.Og naturligvis er prinsesse Isabella også med.
Sommer i by 2014Den stovte fanebærer går i spidsen.Musikken strømmer ud i byens gader.Rytterne med den smukt udsmykkede faune rider forrest.Efterfulgt af blomstersmykkede heste og ryttere.


Temaet for årets optog var personer fra filmens verden. Her ankommer Robin Hood og Maid Marian med deres tro væbnere.Far til fire i sommerbyen.Onkel Anders laver som sædvanlig rav i den.Mejer og Emma har i dagens anledning taget turen fra Christianshavn til Nordby.Flyttemand Olsen og Clausens er naturligvis også med.Chaplin er til Lillepers, Mies og Oles morskab ikke meget for at komme for tæt på politimyndighederne.Olsen Banden er også dukket op.Egon har en plan og Keld har de nødvendige remedier i sin jordmodertaske.Olsen Banden er klar til det store kup i Nordby!Mange benyttede en skøn sommersøndag til at aflægge Nordby et besøg.


Sommer i by 2013Musikernes vogn fører an.Herefter kommer de flot udsmykkede ryttere og heste.Det halve Korsbæk var mødt op, anført af selveste fru tante Møghe.Laura, Boldt, hr. og fru Larsen, Røde og Agnes var også mødt op.


Sommer i by 2012Igen i år var mange mødt op for at overvære det traditionsrige Sommer i by.Faunen med de gamle klæder og bøgegrene bæres af to ryttere.Årets tema er "Vi tager til grundlovsfest". Ni af Nordbys gamle faner er i dagens anledning hentet frem fra gemmerne.De smukt klædte ryttere og heste pryder igen i år Nordbys gader.Så kører vi til grundlovsfest.Musikken blev i år leveret af det norske orkester Askim Janitsjar Orkester.Fem af de gamle faner blev genfundet for nogle år siden, da taget på den gamle skole skulle renoveres.Flere af fanerne har tilhørt afholdsforeninger, andre, som Nordby Ungdoms- og Idrætsforenings fane, bliver stadig brugt.


Sommer i by 2010Vejret viste sig ikke fra sin allerbedste side under Sommer i by 2010.Faunen spejler sig i asfalten.Nordby Ungdomsforenings fane pryder altid hesteoptoget.Det gående optog efter rytterne forestiller godtfolk fra 1720'erne.


Sommer i by 2009Sommer i by i pragtfuldt solskinsvejr, hvor spejlet i den smukt dekorerede faune kommer til sin ret.Både heste og ryttere er udsmykket med blomster.Traditionen tro riders der gennem byen et par gange.Fra gammel tid har rytterne båret hvidt tøj og røde bånd.Optoget består af hestevogne med udklædte personer.Som regel er der et gennemgående tema i optoget.I 2009 var emnet Den danske sangskat.Både store og små er naturligvis med i optoget.

2008
Der er af og til opført teaterstykker i forbindelse med Sommer i By.
I 2008 blev der spillet en fortsættelse af Jacob Hansens stykke Bystævnet.


Her er oldermanden ved at rede trådene ud i en sag om en bisværm, der er forsvundet.

2007


Sommer i By ringes i gang af Arne.Det gamle stykke Bystævnet blev opført i 2007.Stykket foregår i 1700-tallet. Alle bønder fra Nordby og Mårup mødes ved klokken for at drøfte byernes anliggender.Det hele afsluttes med musik og folkedans.


2001


Også i 2001 red man gennem hele byen til Sommer i By.Musikerne sidder i den forreste vogn.
Temaet er De græske guder, og naturligvis fører Zeus an.


Sommer i By gennem tiderne


Sommer i By har ikke ændret sig meget gennem årene. Her er ryttere fra 1970'erne.
Bystævnet blev også opført i 1977.
Bønderne ankommer...
...og der serveres naturligvis brændevin.
Rytterne samles på gården Snekkehøj inden starten.
Det samme gør optoget.
De smukke gamle Samsødragter er fundet frem.
Optog fra 1950'erne.
Nordby havde tidligere sit eget orkester, der naturligvis også var klædt i hvidt tøj og røde bånd.
Orkestret gik i spidsen for ryttere og optog.
Opstilling med fane og faune.
I mange år har det været en tradition med et orkester i spidsen.
Et gammelt billede, der viser, at udsmykningen med blomster og bånd ikke har ændret sig gennem tiderne.
Opstilling i skolegården.
Mange har gennem årene moret sig over de spektakulære og opfindsomme optog.< Tilbage

© Copyright 2019 www.nordbysamso.dk Sponsor og webmaster: Samsø Labyrinten